Mogelijk al vanaf april wekelijkse koopzondagen in Dalfsen

DALFSEN - Als het aan burgemeester en wethouders ligt, mogen winkeliers in de gemeente Dalfsen vanaf april dit jaar op alle zondagmiddagen van 12.00 tot 18.00 uur hun winkeldeuren openen.

 

Een voorstel van deze strekking legt het college voor aan de gemeenteraad, die er op maandag 25 maart een besluit over neemt. Eerst wordt het voorstel op maandagavond 4 maart besproken in de commissievergadering.

Het college is tot deze afweging gekomen op basis van de gesprekken die in januari per kern gevoerd zijn  tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van middenstandsverenigingen, kerken en de verenigingen voor Plaatselijk Belang.

Tijdens deze bijeenkomst, op 16 januari, bleek weliswaar dat er over koopzondagen heel verschillend gedacht wordt, onder meer op basis van principiële overtuigingen, maar toch bleek er ook verrassend veel herkenning en overeenstemming. Omdat bleek dat er ook per ken verschillend over gedacht werd, is geopperd om per kern onderscheid te maken in het aantal koopzondagen, maar een meerderheid vond dart niet wenselijk. De mogelijkheid voor koopzondagen geldt op eenzelfde manier voor alle kernen. Ondernemers zijn niet verplicht mee te werken aan de koopzondagen. Het is aan de winkeliers zelf om al dan niet open te gaan.

 

De gemeenteraadsleden hebben het verslag van de bijeenkomst ontvangen, evenals individuele reacties die bij de gemeente zijn binnengekomen, zodat zij hun besluit hier mede op kunnen baseren. Nadat de gemeenteraad in de raadsvergadering van 25 maart een besluit heeft genomen, past de gemeente de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) aan. Het voorstel is de wijziging in de APV direct van kracht te laten worden. Koopzondagen zijn dan vanaf april mogelijk in de gemeente.

 

Belangstellenden zijn welkom tijdens de raadscommissie op 4 maart en eventueel in te spreken. Dat laatste moet men dan voor maandag 4 maart 12.00 uur doorgeven via [email protected] of tel. 0529-488230.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency