Foto: straattheater-acts van Kunsten Op Straat.

Midzomerfeest vormt daverende afsluiting van eerste Spil-seizoen

NIEUWLEUSEN - Iedereen was het erover eens: de eerste editie van het Midzomerfestival van kulturhus De Spil is een daverend succes geworden.

Het hielp natuurlijk dat het prachtig weer was, zodat de zonovergoten buitenruimte eens te meer het decor kon vormen van een veelzijdig festival waarmee Nieuwleusen de zomer kan inluiden. Vele honderden bezoekers kwamen ’s middags en/of ’s avonds een kijkje nemen bij het goedgevulde programma, dat voorzag in een aantrekkelijke mix voor jong en oud. Optredende koren en zanggezelschappen, muziekverenigingen en orkesten, popbands – allemaal op verschillende podia – en in de avonduren een knallende afsluitend met allereerst een DJ-set van de jonge lokale DJ VanderWood, oftewel Florian van den Bosch, en aansluitend de Radio 539 Drive In show.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Sportarena en straattheater

Daar omheen waren er uiteenlopende optredens en activiteiten in de Sportarena, waar onder meer GVN meerdere shows verzorgde, een kinderpaviljoen met schilderachtige activiteiten, en letterlijk tussen de bedrijven door ook nog verrassende straattheater-acts van Kunsten Op Straat en een graffiti-workshop.

Het leek bijna téveel van het goede, maar door een slimme opstelling en een afwisselende mix van activiteiten bleken ze elkaar niet in de weg te zitten. De medewerkers van Spil, gesteund door een bonte mengeling van vrijwilligers voor de verschillende onderdelen, is vast van plan er een jaarlijks gebeuren van te maken. Het Midzomerfestival toonde in elk geval aan dat de veelzijdige buitenruimte er een prima plek voor is.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency