Foto: de band Memory Lane uit Dalfsen.

Memory Lane treedt als eerste weer op in Stoomfabriek Dalfsen

DALFSEN - “Maandenlang heeft De Stoomfabriek dicht gezeten,” zegt Stefna Bruntink, manager/coördinator van theater De Stoomfabriek in Dalfsen. “We hadden zóveel voorstellingen gepland, maar we moesten ze allemaal afzeggen vanwege corona.”

Maar nu komt er dan toch weer een beetje bedrijvigheid in het theater: de band Memory Lane uit Dalfsen geeft op zaterdag 6 juni om 20.00 uur een concert. In de zaal – waar normaal 120 mensen in passen – kunnen nu 30 mensen zitten. Die moeten zich wel van te voren aanmelden. En alle andere belangstellenden kunnen online meegenieten van het concert: via een live stream op de homepage van Theater De Stoomfabriek, www.theaterdestoomfabriek.nl

Memory Lane

De naam Memory Lane zegt eigenlijk al wat de band doet. Take a trip down...dat is precies wat zij doen. Herinneringen oproepen door muziek uit het verleden te spelen. Altijd meerstemmig gezongen en met een solide begeleiding, zonder poespas. Memory Lane speelt in de sfeer van de American Westcoast, zoals bijvoorbeeld Crosby/Stills/Nash/Young en The Eagles. De vier mannen van Memory Lane, die perfect op elkaar zijn ingespeeld, geven op 6 juni alvast een voorproefje van hun optreden dat later dit jaar gehouden wordt in het theater.

Live stream experiment

“Het is een experiment,” zegt Stefna, “we gaan nu uitproberen of er inderdaad belangstelling is voor de live stream. Als dat zo is, kunnen we dat vaker doen. Dan kunnen er veel meer mensen meegenieten dan wat er aan publiek in de zaal zit.” De Stoomfabriek had de programmering voor de tweede helft van 2020 al klaar in maart. Maar of het allemaal ook door kan gaan, hangt natuurlijk af hoe het verder gaat met de coronamaatregelen. “We willen in ieder geval zichtbaar blijven als theater en wel graag twee keer per maand iets organiseren.  We hebben de mogelijkheden onderzocht voor de verschillende programmalijnen.”

Grote kerk Dalfsen

Voor films heeft het bestuur bedacht dat die met minder bezoekers in de zaal wel twee keer op een avond kunnen worden gedraaid. Voor het klassieke programma is er overleg geweest met de Grote kerk in Dalfsen. De Stoomfabriek doet wel de organisatie, maar het concert wordt dan gegeven in de kerk. Het kindertheater kan in principe wel doorgaan, omdat kinderen geen anderhalve meter afstand hoeven te houden. Verder denkt het bestuur aan ludieke evenementen in of buiten het theater, zoals bijvoorbeeld een drive in-bioscoop.

Klein theater

“We hebben nu wel geluk dat we een klein theater zijn en met vrijwilligers werken,” zegt de coördinator. “We hebben veel minder vaste kosten als een groot theater. Maar het blijft lastig dat de regelgeving en protocollen zo snel veranderen. We hopen dat we voor de zomer weten waar we aan toe zijn.” Ze is blij dat de bezoekers zo trouw zijn: van de voorstellingen die afgelopen maanden werden geannuleerd, konden de kopers geld terug vragen. Maar het grootste deel gaf aan dat De Stoomfabriek het bedrag mocht houden.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency