Melanie Gerrits uit Nieuwleusen tekent bij RB Leipzig

NIEUWLEUSEN - Een kleine twee weken geleden tekende ze haar contract bij RB Leipzig, daar gaat de Nieuwleusense Melanie Gerrits (19) met ingang van dit seizoen voetballen. Binnen drie dagen was haar verhuizing geregeld en ondertussen is ze al behoorlijk gesetteld.

Melanie begon haar voetbalcarrière bij de jeugd van SV Nieuwleusen. Verder speelde Melanie in haar korte carrière al voor FC Twente, PEC Zwolle en SV Heerenveen. Haar droom was altijd al om in het buitenland te spelen en nu de kans voorbij kwam heeft zij die gegrepen.  

“Nadat mijn zaakwaarnemer mijn CV naar enkele clubs had gestuurd, meldde RB Leipzig zich als één van de geïnteresseerden,” vertelt Melanie. “Ik ben er toen twee dagen naar toe gegaan waarin ik drie keer heb meegetraind. Direct daarna, in de auto op weg naar huis, belde mijn zaakwaarnemer met de boodschap dat ze me dit contract aanboden.” In de korte tijd die ze er doorbracht, kreeg Melanie het gevoel dat ze bij RB Leipzig op haar plek was dus was de keuze vrij snel gemaakt. Omdat het contract toen nog niet was getekend, kon Melanie het helaas enkel aan wat familie en goede vrienden vertellen. In heel korte tijd werden alle praktische zaken geregeld en nu woont Melanie al in Leipzig, in een appartement met andere speelsters.  

Dat ze nu in Duitsland voetbalt is wel verrassend, zo vertelt ze: “Vroeger wilde ik niet in Duitsland voetballen, omdat me dat veel te fysiek leek. De visie van RB Leipzig heeft me echter overtuigd; er is juist ook veel oog voor het trainen van de technische kant en het spelen van combinatievoetbal. Dat spreekt me erg aan.” Vloeiend Duits spreekt ze nog niet, daarvoor krijgt ze straks één keer per week Duitse les. “Dat is erg fijn, maar automatisch leer ik het ook al vrij goed tijdens de trainingen,” zo besluit Melanie. Binnenkort is de vakantieperiode afgelopen en traint het team vier tot vijf keer per week, de competitie start begin oktober.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency