Foto: bij het Regionaal Techniek Centrum (RTC)

Meiden Agnieten College kiezen voor de bouw

NIEUWLEUSEN - Zeven meiden uit de 3e klas van het Agnieten College (TL, HAVO en VWO) zijn van start gegaan in de Bouw. Acht woensdagen verdiepen zij zich in deze sector.

Op woensdag hebben de leerlingen de zogenoemde Keuze Werktijd Uren, waarin ze zelf mogen kiezen wat ze willen doen. Deze zeven meiden wilden wel eens wat meer weten van de Bouw.

De begeleider van het Regionaal Techniek Centrum (RTC Bouw), Chiel Pullen, was verrast toen de groep leerlingen van het Talentenhus, het RTC Gebouw aan de Grift binnen kwam. Af en toe doet er wel eens een meisje mee aan de Bouwopleiding, maar een heel team meiden was nog niet voorgekomen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

“Je merkt echt dat er rolpatronen doorbroken worden, ze doen hetzelfde werk, maar wel op een eigen en andere manier, mooi om die verschillen te zien “, aldus begeleider en instructeur Pullen.

Coördinator Mink de Vries van het Talentenhus Agnieten College vult aan: “Voor ons was het ook een complete verrassing om de inschrijving voor de Bouw vol te zien stromen met deze stoere meiden.“

Sinds ruim een jaar hebben RTC Bouw Nieuwleusen en het Talentenhus van het Agnieten College een samenwerkingsverband. Hierdoor kunnen leerlingen, ongeacht leeftijd en/of niveau, kennis maken met de Bouw.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency