Foto: Niek van Bruggen.

Meesters en Gezellen op zijn Fins in Grote kerk Dalfsen

DALFSEN - Het project ‘Meesters en Gezellen’ doet Dalfsen voor de zesde keer aan op zondag 10 maart. Om 15.00 uur verzorgen de zangers een a capella uitvoering in de Grote Kerk, ditmaal onder leiding van Nils Schweckendiek, chef-dirigent van het Finse Helsinki Kamerkoor.

In deze samenstelling toeren de twintig gezellen en de vier Finse meesters – zangers bij het Helsinki Kamerkoor – in de eerste helft van maart door Nederland.

Finse componisten

Het nieuwe programma heeft als thema ‘De Magie van de Finse Nacht’. Daarin ontbreekt de romanticus Jean Sibelius uiteraard niet, maar het ensemble brengt ook werken van de Finse componisten Kaija Saariaho en Erik Bergman, de vader van het Finse modernisme, en de Vespers van Einojuhani Rautavaara: moderne muziek, gebaseerd op de oude liturgie in de Orthodoxe kerk.

Meesters en gezellen

Het project Meesters en Gezellen is in 2011 opgezet om professioneel opgeleide, jonge (solo-)zangers te bekwamen in het zogenaamde ensemble zingen, het samen zingen in een koor. Enkele maanden voor de repetities beginnen, kunnen jonge, getalenteerde zangers uit heel Europa zich aanmelden voor de audities van dit project, Na de selectie blijven er twintig zangers over, ‘de gezellen’. In de loop van de winter vinden workshops en repetities plaats. Dit jaar o.l.v. de dirigent Nils Schweckendiek en o.l.v. zangcoach Geert Bergh, initiatiefnemer van het project.

Kaartverkoop

De kerk is open om 14.15 uur. De toegangsprijs is in voorverkoop 12,50 euro, in de kerk 15 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij The Read Shop in Dalfsen en Ommen en bij Primera in Dalfsen. Voor e-tickets of meer informatie: www. cultureelcafedalfsen.nl of tel. 0529-432798.

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency