Foto: Dennis Kleinlugtenbeld en Cindy van Dongen zijn beide blij met deze tijdelijke oplossing.

MEC muziek verhuist tijdelijk naar Het Witte Peerd

NIEUWLEUSEN - Kulturhus De Spil, waar MEC muziek normaal gesproken is gehuisvest, is momenteel gesloten volgens de coronamaatregelen. Dat was in het voorjaar ook zo en toen week MEC muziek uit naar het geven van online muziekles. “Dat ging helaas wel echt ten koste van de kwaliteit en het plezier,” licht Cindy van Dongen toe. Daarom is zij erg blij dat er nu een andere oplossing is gevonden. MEC muziek is afgelopen week verhuisd naar het Witte Peerd.

MEC muziekschool

MEC muziek bestaat sinds 2008, toen Hans en Cindy van Dongen in Rouveen begonnen met het geven van muzieklessen. Vanuit daar breidde hun muziekschool uit en hebben zij nu leslocaties in Zwolle, Wezep, Nieuwleusen en Olst/Wijhe. In Nieuwleusen begonnen ze in het oude Agnieten College. Hans gaf daar in eerste instantie muziekles onder schooltijd, maar de vraag naar muziekles buiten schooltijd werd steeds groter. En dus begon hij, nog in het oude pand, met muzieklessen. Het duo heeft niet lang getwijfeld over de verhuizing naar De Spil, zoals gedacht bleek dit een perfecte locatie voor hun muziekschool. Ondertussen hebben ze zo’n 500 leerlingen, verdeeld over negen locaties. De muzieklessen in Nieuwleusen worden gevolgd door zo’n 100 leerlingen, heel divers in leeftijd. Niet alleen kinderen volgen muziekles, in Nieuwleusen is de oudste leerling ergens in de zestig. 

Op zoek naar alternatieve leslocatie

Toen de meest recente coronamaatregelen werden aangekondigd moesten Hans en Cindy wel even slikken. “In het voorjaar zijn we natuurlijk ook een tijd gesloten geweest. Toen was het ook echt niet toegestaan om muziekles te geven. Dat is nu niet het geval, alleen kan het niet op de locatie waar we dat normaal gesproken doen,” vertelt Cindy. “Dat bood dus wel mogelijkheden. We werken al veel samen en op basisscholen in het dorp dus dat leek eerst een goede optie. Maar praktisch bleek dit toch niet erg handig, en eigenlijk tegelijkertijd kwamen we in contact met Dennis Kleinlugtenbeld van het Witte Peerd. Die was meteen enthousiast en heeft, helaas voor hem, voldoende ruimtes die op dit moment niet gebruikt worden. We zijn erg blij met deze oplossing zodat onze leerlingen geen muziekles hoeven te missen.” 

Lesprogramma

Het gehele lesprogramma van MEC muziek is tijdelijk overgeheveld naar ruimtes binnen het Witte Peerd. Alle gitaar-, piano-, blokfluit-, keyboard- en zanglessen, maar ook de startcursus ‘Kennismaken met muziek’ worden zo lang de huidige maatregelen blijven gelden daar gegeven. Zodra het weer kan verhuist MEC muziek weer terug naar De Spil, maar voorlopig betreden de leerlingen hun lesruimte via de snackbar.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency