Man overleden door omvallende boom in Oudleusen

OUDLEUSEN - Op dinsdag 4 mei waaide er een straffe westenwind in het hele land. Landelijk en ook regionaal waren er diverse incidenten met omgevallen bomen en andere stormschades. Rond half vijf liepen twee mensen op de Maneweg richting hotel Mooi Rivier, het stel werd totaal verrast door een omvallende boom.

De man en de vrouw werden beiden door de boom geraakt. Een medewerker van een horecabedrijf die op het schreeuwende geluid af kwam heeft direct een shovel gehaald en hiermee de boom omhoog getild die op de slachtoffers lag. De man overleed op de ongevalslocatie, zijn partner raakte licht gewond en is later per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het slachtoffer is een 43 man uit Groningen die samen met zijn partner in het hotel verbleef. Hulpverleners, drie ambulanceteams, brandweerploeg Dalfsen en een groot aantal politieagenten hebben alles uit de kast gehaald om het slachtoffer te kunnen helpen. Een opgeroepen traumahelicopter kon halverwege de vlucht geannuleerd worden toen de tragische afloop bekend was.

De Maneweg werd voor iedereen afgesloten om het slachtoffer te kunnen bergen en een onderzoek te kunnen verrichten. Buurtbewoners en toeristen waren erg geschrokken van het incident.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency