Foto: Loes van de Wetering en Robert Batterink.

Loes van de Wetering erelid van d'Ommerdieck

NIEUWLEUSEN - Voor haar geweldige inzet heeft voorzitter Robert Batterink namens het bestuur Loes van de Wetering benoemd als Erelid van korfbalvereniging d'Ommerdieck op 9 juli.

Iedereen binnen korfbalvereniging d'Ommerdieck kent Loes. Ze is er vanaf dag één al bij: op 25 mei 1978 toen haar man Nico , samen met anderen een eigen korfbalvereniging oprichtte. Kleuterjuf Loes was bij uitstek geschikt voor het geven van training aan de kinderen en dat heeft ze dan ook heel veel gedaan. Bijna iedereen heeft wel een training van Loes gehad of een vaardigheidsdiploma van haar ontvangen.

Wedstrijdsecretariaat

Daarnaast doet Loes al vele jaren het wedstrijdsecretariaat. Tegenwoordig geholpen door de computer, maar vroeger heeft ze  vele boeken vol geschreven om de competitie, de auto’s, de kantinediensten en de klokkers uit te schrijven om dit vervolgens te delen met de leden. En natuurlijk niet vergeten de routes voor de uitwedstrijden, want navigatiesystemen bestonden toen nog niet. Daarnaast schrijft Loes trouw elke week het wedstrijdverslag van Senioren 1 voor de krant, naast alle andere berichten omtrent de vereniging. Ze was vele jaren secretaris van de vereniging en de spin in het web. Loes was 22 jaar lid van het bestuur en op 72-jarige leeftijd stopte ze met het spelen van competitiewedstrijden. En voor deze geweldige inzet kreeg ze jaren geleden al eens het koninklijke lintje. d'Ommerdieck is Loes zeer dankbaar voor haar inzet binnen de vereniging en de korfbalsport.

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency