Foto: JTS Fotografie

Leon Stolte voor het eerst weer op de baan na blessure

NIEUWLEUSEN - Leon Stolte heeft zaterdag de START-racing Yamaha R6 weer de baan op gestuurd tijdens de achtste race van het Dutch Supersport seizoen 2021. Stolte zat het afgelopen weekend voor het eerst weer op de motor na zijn schuiver op de Nürburgring op 4 juli. Aan deze schuiver hield hij een handblessure over waardoor hij drie races miste.

Vrijdag waren er op het TT-circuit van Assen een aantal trainingssessies. Het was wel weer even wennen. Al snel bleek dat de opgelopen blessure hem toch nog parten speelde met het koppelen. Hierdoor kreeg hij het goede ritme niet te pakken.

Sinds de race van 12 oktober 2019 mocht er weer publiek aanwezig zijn bij de races. START-racing heeft al sinds de oprichting een trouwe schare fans uit Nieuwleusen en omgeving die meestal wel even een kijkje nemen bij de races op Assen. De aanwezigen konden zaterdag kijken naar twee kwalificaties en de race. In deze kwalificaties kon Stolte het juiste ritme ook niet vinden. Dat bleek ook wel uit zijn snelste rondetijd, de 1.48.031 was beduidend langzamer dan zijn snelste tijd op Assen. Met deze tijd kwalificeerde hij zich als zestiende.

Daar waar Stolte zich dit jaar in de race normaal altijd mengt in de strijd kort achter het podium was het nu een strijd ver daarachter. Uiteindelijk werd Leon als 16e afgevlagd. Sander Kroeze won de race terwijl nummer twee Jaimie van Sikkelerus de titel binnenhaalde.

Leon Stolte: “Het ging niet zo best, ik had nog veel last van de hand met het koppelen. De focus lag om goed te koppelen, terwijl de focus moet liggen op de race. Door het niet goed kunnen koppelen had ik een slechte start, kwam lastig op gang en verliep de race voor geen meter. Deze week wordt er een voetkoppeling geïnstalleerd zodat ik met de voeten kan koppelen om zo de hand te ontlasten. Dat we veel mensen konden verwelkomen op de sponsor en supportersdag was wel gezellig maar het racen ging niet zoals gehoopt.”

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency