Foto: tijdens een van de workshops

Leerlingen Heidepark dansen met bewoners Brugstede in Lemelerveld

LEMELERVELD - De leerlingen van OBS Heidepark in Lemelerveld gaan vrijdag 6 december dansen met de bewoners van verzorgingshuis Brugstede.

Deze dansontmoeting is een onderdeel van het landelijke project ‘Hand-in-Hand’ en Lemelerveld is de tweede locatie in Nederland waar het project wordt uitgevoerd, na Amsterdam. Hand-in-Hand heeft als doel om door middel van dans, muziek en plezier, contact te stimuleren tussen kinderen en ouderen met de ziekte dementie.

Hand-in-Hand

Het project Hand-in-Hand is nieuw in Nederland. De leerlingen van Heidepark hebben, ook buiten het project Hand-in-Hand om, al regelmatig ontmoetingen met bewoners verzorgingshuis Brugstede, zoals de Pannenkoekendag en zelfgemaakte kerststukjes en paaskaartjes brengen. Voor OBS Heidepark is Hand-in-Hand een mooie en zinvolle activiteit binnen actief burgerschap op de school.

Workshops

Ieder dansinitiatief bestaat uit een aantal dansworkshops. Voorafgaand krijgen twee groepen leerlingen van OBS Heidepark drie inleidende workshops. Deze workshops vormen een kennismaking met de dans binnen de eigen groep en een voorbereiding op de ontmoetingen. De workshops daarna zijn de gezamenlijke danservaringen. Alle dansworkshops duren ongeveer één uur. Bij de kinderen worden de workshops voorafgegaan door kringgesprekken over onderwerpen als: contact maken, ouderen en kwetsbaarheid.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency