Foto: Groep 7 van De Zaaier is geslaagd voor het examen, trots tonen zij hun diploma.

Leerlingen groep 7 doen online verkeersexamen

NIEUWLEUSEN - De leerlingen uit groep 7 van basisschool De Tweemaster en De Zaaier deden afgelopen dinsdag online verkeersexamen en tot nu toe is iedereen geslaagd. Nog enkele leerlingen mogen het examen inhalen omdat ze absent waren.

Normaal gesproken komt er iemand van Veilig Verkeer Nederland in de klas voor afname van het examen en doen de leerlingen ook een praktijkexamen, maar vanwege de coronamaatregelen kon dat dit jaar niet doorgaan. “De voorbereiding was verder niet anders dan andere jaren, de verstrekte theorieboekjes hebben de leerlingen gebruikt om zich voor te bereiden op het examen,” vertelt Nelleke Wildeboer van De Tweemaster. Ook op De Zaaier gebeurde dit. “Daarnaast hebben we oefenexamens gemaakt en zijn we in het dorp nog op zoek gegaan naar voorbeeldsituaties. Met name dat laatste hebben de leerlingen veel van geleerd,” vertelt Lisanne Aalbers, leerkracht van groep 7. Zij hebben er tevens voor gekozen het praktijkgedeelte door te schuiven naar volgend jaar, als de leerlingen in groep 8 zitten. 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency