Foto: uit het archief, foto: Marcel van Saltbommel.

Leerlingen aan de slag met techniek in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - De Industriële Kring Nieuwleusen en Ravelin Holding BV organiseren weer de Techniekweek. Van maandag 14 t/m donderdag 17 oktober kunnen de groepen 6 t/m 8 van alle basisscholen in Nieuwleusen weer kennismaken met techniek in allerlei facetten.

Diverse bedrijven uit Nieuwleusen geven een gastles op een school en stellen hun bedrijf open voor die groep om een dagdeel te komen kijken, te leren en iets te maken. Het gemaakte item kunnen ze donderdag ophalen op de afsluitende avond ophalen. Dan mogen ze ook hun ouders, broertjes en zusjes etc. meenemen naar het bedrijf.

Opdracht maken

Alle groepen 7 en 8 krijgen een opdracht waar ze al mee aan de slag zijn in de weken voor de Techniekweek. Dit jaar is de opdracht het maken van een flyer en poster ter promotie van Nieuwleusen. De leerlingen krijgen de kans om aan bedrijven duidelijk te maken wat de voordelen van Nieuwleusen zijn en waarom nieuwe bedrijven zich zouden moeten vestigen in het dorp. Tevens hoort hier een onderzoeksrapport bij.  Op de afsluitavond op 17 oktober in De Spil ontvangen de beste drie ideeën een prijs. De inloop vanaf 18.30 uur, dan kan iedereen de gemaakte stukken bekijken. Het programma van de avond start om 19.00 uur. De IKN organiseert de Techniekweek voor de groepen 7 en 8 van alle basisscholen.

Ravelin Holding BV

Ravelin Holding BV organiseert de Techniekweek voor de groepen 6 van alle basisscholen. Deze vindt plaats in De Spil van dinsdag t/m donderdag. De keuze voor groep 6 – in plaats van groep 7 en 8 - is omdat kinderen er het meeste baat bij hebben zo vroeg mogelijk kennis te maken met techniek. Activiteiten die de leerlingen gaan doen zijn onder andere het  portofoonspel, foxoring, solderen en een proefjestafel. Dez leerlingen krijgen ook een opdracht mee: dat is het maken van iets creatiefs of een nieuwe technische herbestemming of toestemming door middel van het gebruik van slooponderdelen. Op de afsluitavond ontvangen de beste drie ideeën een prijs. Vele vrijwilligers, allemaal radiozendamateurs en medewerkers van de Ravelin Holding (bestaand uit Selecsys BV, Selcom BV en Selcare BV) maken deze dagen mogelijk.

 

 

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency