Foto: molen De Star in Balkbrug.

Leer broodbakken in molen De Star Balkbrug

BALKBRUG - Molen De Star organiseert twee broodbakcursussen in het ‘magazijn’ naast de molen in Balkbrug.

De stichting heeft gepensioneerd bakker Pieter Ubels bereid gevonden om deze cursus te geven. Ubels had bakkerij Oegema in Dedemsvaart, bekend om de grote variatie in broden. Bovendien heeft hij veel ervaring met dergelijke scholingen. De cursisten krijgen alles te horen over het hele proces van het broodbakken thuis.

Voorkennis niet nodig

De broodbakcursussen staan gepland op de zaterdagen 14 maart en 4 april en duren van 13.00 tot 16.30 uur. De cursus is zowel bedoeld voor beginnende bakkers als de meer gevorderden. Voorkennis is handig maar absoluut niet noodzakelijk. De deelnemers worden zelf aan het werk gezet om verschillende broden te maken. De molen bezit twee grote professionele bakovens en een grote kneedmachine. Aan het einde van de middag kan men zelfstandig een brood maken en nog veel meer..

Kosten cursus

Het cursusgeld bedraagt 20 euro per persoon, inclusief koffie of thee met versnapering. Uiteraard mogen de eigen gebakken broden mee naar huis genomen worden. Het maximale aantal is tien cursisten per keer. De inschrijving is op volgorde van binnenkomst. De deelnemers kunnen zich opgeven bij [email protected] Meer informatie op de website van molen De Star in Balkbrug en op Facebook.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency