Landelijk Noodfonds Energie 2024 opnieuw geopend

DALFSEN - Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen weer gebruikmaken van het landelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds geeft huishoudens steun bij een deel van de energierekening en is er om te helpen energieschulden te voorkomen.

Gemeente Dalfsen wijst inwoners graag op deze mogelijkheid. Kijk op www.noodfondsenergie.nl of u in aanmerking komt en doe hier ook uw aanvraag.

Het Noodfonds kijkt naar de energierekening voor gas, warmte en elektriciteit. En naar het inkomen van de volwassen in het huishouden. Als het verschil te groot is wordt uw energierekening voor zes maanden lang verlaagd. Hoeveel dit precies is, is afhankelijk van uw inkomen en de hoogte van de energierekening die u eerst ontving.

Het aanvragen gaat makkelijker en meer mensen komen in aanmerking

Het Noodfonds heeft het voor huishoudens gemakkelijker gemaakt om een aanvraag te doen en handelt de aanvragen sneller af. In vergelijking met vorig jaar komen ook mensen eerder in aanmerking. Kijk dus of ú in aanmerking komt.

Wie kan het aanvragen?

• U heeft een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 3.200,- (alleenstaande) of € 4.480,- (samenwonend). Dat is inclusief 8% vakantiegeld.

• U heeft een energiecontract voor gas, stroom of warmte op naam van een persoon uit het huishouden.

• De energiekosten van de energieleverancier zijn hoger dan 8 of 10 procent van het bruto-inkomen per maand.

• Het maakt niet uit welke energieleverancier u heeft.

Aanvragen

Via de website www.noodfondsenergie.nl kunt u berekenen of u in aanmerking komt en kunt u een aanvraag in dienen. Lukt u dit niet zelf, vraag dan hulp aan de vrijwilligers van Humanitas en Schuldhulpmaatje bij de Infopunten in de Kulturhusen in onze gemeente. Bel 06-20554008 voor een afspraak.

Wat gebeurt er na de aanvraag?

Als u uw gegevens op de website heeft ingevuld ziet u gelijk met welk bedrag uw energierekening tijdelijk wordt verlaagd. De aanvraag wordt dan ook gelijk doorgestuurd naar uw energieleverancier. Deze controleert de energiegegevens en het Noodfonds Energie controleert de aanvraag. Is de aanvraag goedgekeurd? Dan verrekent de energieleverancier de steun met de energierekening voor een periode van zes maanden.

Moeite met rondkomen, de gemeente helpt u graag

Financiële uitdagingen kunnen iedereen overkomen, helemaal nu. Daarom maakt gemeente Dalfsen zich hard om inwoners te helpen financiële problemen te voorkomen of op te lossen. We hebben daarom zelf ook regelingen om u te ondersteunen als u niet uitkomt met uw inkomen of als u uw huis wilt verduurzamen om de uitgaven aan energie te verminderen. Gemeente Dalfsen staat klaar om te helpen en samen op zoek te gaan naar passende oplossingen. Of het nu gaat om advies over budgettering, informatie over regelingen of ondersteuning bij het aanvragen van financiële bijstand, de deur staat altijd open. Lees meer op www.dalfsen.nl/hulp of bel met telefoonnummer 14-0529.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency