Foto: Archieffoto van de Samenloop in Dalfsen.

KWF Kankerbestrijding stopt met Samenloop voor Hoop

DALFSEN - Deze week werd bekend dat de KWF Kankerbestrijding landelijk stopt met de Samenloop evenementen. Deze 24-uurs loop werd jaarlijks georganiseerd om geld op te halen voor onderzoek naar kanker ern werd ook in Dalfsen georganiseerd. Het nieuws kwam voor de organisatoren van Samenloop voor Hoop Dalfsen en de afdeling KWF Dalfsen als donderslag bij heldere hemel. “We moesten het nota bene via een facebookbericht vernemen,” aldus Arjen Meijer van Samenloop voor Hoop Dalfsen. “Ik ben dan ook zwaar teleurgesteld in deze manier van communiceren van het KWF. Op deze manier vraag je je af waar de waardering voor al die vrijwilligers is.”

KWF nam het besluit, omdat de kosten van het organiseren niet opwegen tegen de opbrengsten. Nu de coronapandemie voor het tweede jaar op rij roet in het eten gooit, zijn de relatief hoge kosten niet langer te verantwoorden. Zo is te lezen in een ledennieuwsbrief van de KWF. Het evenement is in vele steden en dorpen jarenlang georganiseerd door een grote groep vrijwilligers. 

De vrijwilligers uit Dalfsen hopen in een overleg met de KWF nog antwoord te krijgen op vragen over het afhandelen van al gemaakte voorbereidingen en besteding van ontvangen sponsorgelden. “Verder moet het nieuws vooral eerst even zakken, voordat we überhaupt kunnen nadenken over eventuele nieuwe, alternatieve plannen die we willen ondernemen,” aldus Arjen. De Samenloop Dalfsen bestaat uit een club van zo’n 30 vrijwilligers, Arjen vormt samen met vier anderen het dagelijks bestuur. 

Ook KWF Dalfsen was niet eerder op de hoogte van het nieuws dan toen het landelijk in de media verscheen. “Ook wij werden er door overvallen en zijn enorm teleurgesteld,” vertelt Wilma Schaapman. “Ik snap vanuit bedrijfseconomisch oogpunt het besluit wel, maar het evenement was elk jaar zo veel meer dan dat. Het ging met name om de saamhorigheid en het letterlijk een arm om iemand heen kunnen slaan. Het was elk jaar een feest om het leven te vieren. En dat daar nu een einde aan komt, vind ik onwijs jammer.”

Als bestuur heeft KWF Dalfsen er nog niet gezamenlijk over gesproken, maar Wilma hoopt dat er lokaal een nieuw initiatief komt. Wellicht in dezelfde periode als de jaarlijkse collecteweek in september, maar dat zal in de toekomst moeten blijken.

    

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency