Foto: schaduwdoeken bij zwembad Gerner in Dalfsen.

KWF betaalt schaduwplekken zwembad Gerner

DALFSEN - KWF kankerbestrijding financiert schaduwplekken bij zwembad Gerner in Dalfsen, op initiatief van inwoner Miranda van Lohuizen. Om de kans op huidkanker te verkleinen, is het belangrijk om naast preventief goed insmeren ook de schaduw regelmatig op te zoeken, zeker tussen 12.00 en 15.00 uur.

Afgelopen jaren werden de zomers steeds warmer en bij zwembad Gerner waren maar weinig schuwplekken. Tot nu. Sinds mei dit jaar zijn er op zwembad Gerner in Dalfsen namelijk verschillende schaduwplekken gecreëerd. Miranda had zich in december 2019 net als vele andere Dalfsenaren ingeschreven voor Samenloop voor Hoop Dalfsen 2020. Helaas werd dit indrukwekkende loopfestijn afgelast door COVID-19. In februari 2020 had ze ook een lokaal project ingediend bij KWF Kankerbestrijding om schaduwplekken te creëren bij zwembad Gerner. Haar project werd in november 2020 geselecteerd voor financiering door KWF en nog voor het nieuwe jaar kreeg zij 2000 euro budget toegewezen om het project daadwerkelijk uit te voeren. Na overleg met Henry Barkel, bedrijfsleider van Zwembad Gerner, zocht ze contact met plaatselijke ondernemers Foreco en Lindenburg. Inmiddels zijn er, dankzij deze lokale ondernemers - in samenwerking met de gemeente Dalfsen - verschillende schaduwplekken gemaakt bij het zwembad Gerner.

Digitale collectebus

Om iets terug te doen voor KWF Kankerbestrijding, heeft Miranda een digitale collectebus geopend. “Het lijkt mij supergaaf om met alle zwembadgasten en andere Dalfsenaren het toegekende budget van 2000 euro weer terug te geven aan het KWF, zodat zij nog vele mooie projecten kunnen financieren,” zegt Miranda. Wie mee wil doen, gaat naar https://kwf.digicollect.nl/miranda-van-lohuizen en maak een (klein) bedrag over naar KWF.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency