Foto: Kringloopwinkel Deuroe Veuroe in Nieuwleusen.

Kringloopwinkel Deuroe Veuroe in Nieuwleusen weer open

NIEUWLEUSEN - Sinds kort is kringloopwinkel Deuroe Veuroe in Nieuwleusen weer geopend op vaste openingstijden: op dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Vanwege de coronacrisis was de winkel vanaf half maart geruime tijd gesloten, om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Sinds begin juni was de winkel weer beperkt open, alleen op de doordeweekse middagen. “Het bestuur van Nieuwleusen Synergie, de eigenaar van de kringloopwinkel, besloot hiertoe met het doel geleidelijk op te starten”, vertelt manager Klaas Knol. “Toch was het op die eerste dagen na de heropening meteen al vrij druk. Je kunt merken dat inwoners van Nieuwleusen en omgeving behoefte hebben aan een kringloopwinkel. Deels omdat ze de duurzame uitgangspunten willen steunen, en deels omdat mensen met een beperkt budget er voor lage prijzen veel van hun gading kunnen vinden.”

Producten op Marktplaats

Met name voor die laatste doelgroep plaatste Deuroe Veuroe regelmatig artikelen op Marktplaats, zodat de verkoop toch nog een beetje doorging. “We hebben veel vaste klanten, die we niet wilden teleurstellen. Vooral deze groep is blij dat we weer open zijn”, aldus Klaas Knol.
Deuroe Veuroe heeft een kleine dertig vrijwillige medewerkers. En hoewel het een vrije keuze is om vanwege het corona-risico thuis te blijven, zijn de meesten van hen inmiddels weer in touw.

Corona-maatregelen

En sinds deze week is de winkel dus ook weer op zaterdag open, waarmee de nieuwe vaste openingstijden  een feit zijn. Overigens gebeurt dat nog wel met de beperkingen die de coronamaatregelen met zich meebrengen. Bij de entree moeten klanten desinfecterende handgel gebruiken en daarnaast is er de verplichting om met een mandje te winkelen. Dat laatste gebeurt vooral om het aantal bezoekers te reguleren. Want er mogen maximaal zeven mensen tegelijk in de winkel zijn. Als de mandjes op zijn, worden nieuwe klanten geacht even bij de ingang te wachten tot er weer een mandje beschikbaar komt.
Andere voorzorgsmaatregelen die vanwege corona gelden, zijn: houd anderhalve meter afstand tot elkaar, blijf thuis bij verkoudheid, koorts of hoesten, kom alleen of met maximaal twee personen en volg de looproute die in de winkel met pijlen is aangegeven. Daarnaast is betalen tot nader order alleen mogelijk met pinnen. Wie goederen wil inbrengen, kan deze plaatsen op de tafel die daarvoor is klaargezet. Medewerkers zullen dan aangeven of de goederen zullen worden ingenomen.

 

 

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency