Foto: Het Kouwenkoor.

Kouwenkoor viert 25 jarig bestaan met nazaten op jubileumuitvoering

NIEUWLEUSEN - Dit jaar is het 25 jaar geleden dat het Kouwenkoor uit Nieuwleusen voor het eerst samen heeft gezongen. Om de zilveren mijlpaal niet ongemerkt voorbij te laten gaan, organiseert het koor een jubileumuitvoering op zondag 21 oktober van 14.00 – 18.00 uur in zalencentrum ’t Witte Peerd in Nieuwleusen.

Dit wordt een verassende uitvoering, want er wordt ook medewerking verleend door een groot ‘kinderkoor’, dat bestaat uit nazaten van de koorleden. Zij feliciteren het koor met een misschien éénmalig optreden. Tijdens de pauzes speelt Dinie’s trio gezellige dansmuziek. De entree is gratis, maar bezoekers moeten zich wel van tevoren aanmelden via [email protected] of bij Henk Hof, tel. nr. 06-29071882.

Het Kouwenkoor is een familiekoor dat bestaat uit alleen neven en nichten van de familie Kouwen. Het koor is ontstaan op een bruiloft van een oom en tante. Deze oom zong altijd op een bruiloft met een andere oom. Op zijn feest besloten de neven en nichten spontaan om ook voor het bruidspaar te gaan zingen. Het hek was van de dam, want sindsdien zingt men al die jaren met heel veel plezier.

Het koor startte met 38 leden, inmiddels is het koor gekrompen tot 17 leden omdat het ouder en dus kleiner wordt. Echter, zolang men er nog plezier in heeft en ze worden gevraagd om op te treden - en dat gebeurt met regelmaat – blijven de Kouwens doorgaan. Eens in de maand oefent het koor, zo lang de ‘R’ in de maand zit. Vaker moet ook niet, want het moet wel familie blijven…. Het Kouwenkoor zingt liedjes van vroeger, alleen Nederlandstalig en in al die jaren is het repertoire steeds aangepast met wat recentere liedjes.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency