Korfbalvereniging d’Ommerdieck behaalt klinkende overwinning

NIEUWLEUSEN - Het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck uit Nieuwleusen speelde tegen Meko’74 1 in Meppel en won met 9-18.

De zaalkorfbalcompetitie is weer begonnen en het eerste team van d’Ommerdieck speelde de eerste wedstrijd tegen Meko’74 1 in Meppel, een onbekende tegenstander voor de Nieuwleusenaren. De eindstand werd 9-18 voor d’Ommerdieck.

Eerste helft

In de aanval stonden Celeste Ogink, Lisanne Teeuwsen, Gert Timmerman en Jasper Batterink en in de verdediging Agnes Compagner, Miranda Huzen, Michiel Huzen en Robert Batterink. Het begon moeizaam, er waren veel kansen, maar die troffen geen doel. Meko schoot het eerste doelpunt raak 1-0, daarna ging het de eerste 12 minuten vrij gelijk op met een stand van 3-3. Daarna rondde D’Ommerdieck aanvallen goed af en schoot viermaal achter elkaar raak: 3-7. De rust ging in met de stand 4-10 op de klok.

Na rust

Na rust kwam Gerja Eykenaar in het veld voor Miranda Huzen en wisselde Carlijn Haan met Gert Timmerman. Gerja Eykenaar begon gelijk goed met twee doelpunten, gevolgd door Jasper Batterink ook tweemaal en Robert Batterink, zodat de stand 4-15 werd. Marit van der Beek kwam in het veld voor de moe gestreden Celeste Ogink. Er volgde een wat rommelige periode, maar er werd wel gescoord, zodat de eindstand 9-18 werd. Het negende doelpunt van Meko werd in de laatste seconde gescoord.

Doelpuntenmakers

Doelpuntenmakers waren Jasper Batterink 5x, Robert Batterink 4x, Gerja Eykenaar 2x, Agnes Compagner 2x, Michiel Huzen, Celeste Ogink, Lisanne Teeuwsen, Gert Timmerman en Carlijn Haan allen 1x .