Korfballers d’Ommerdieck winnen nipt

NIEUWLEUSEN - d’Ommerdieck speelde in Steenwijk tegen Noveas. De eerste wedstrijd was met 22-8 van Noveas gewonnen. Maar Noveas kwam gemotiveerd in het veld en wilde revanche nemen.

In de eerste vijf minuten tasten de teams elkaar af. Er waren kansen bij beide teams, maar er werd niet raak geschoten. Jasper Batterink opende de score voor d’Ommerdieck. Noveas kwam gelijk 1-1. Na 1-3 kon Noveas bijblijven tot 2-3. Drie doelpunten op rij door d’Ommerdieck zorgden voor de stand 2-6. De rust ging in met 3-6. Trainer Marc Stroo gaf het team in de rust een peptalk.

Agnes Compagner wist de stand op 3-7 te brengen. Noveas gaf niet op en zorgde voor 5-7. d’Ommerdieck bleef goed combineren en wachtte het goede moment af. Weer drie doelpunten op rij bracht de stand op 5-10. Noveas ging steeds beter schieten en kwam steeds dichterbij 7-10. Na 7-11 werd het zelfs 10-11. En de laatste spannende zes minuten braken aan. Na een gelijke stand (11-11) kwam Noveas voor de eerste keer voor (12-11). Gerja Eykenaar zorgde twee minuten voor tijd voor de gelijkmaker (12-12).

In de laatste minuut werd het heel erg spannend. Agnes Compagner bracht d’Ommerdieck op een 12-13 voorsprong, maar gelijk was daar het antwoord van Noveas (13-13). Met de moed der wanhoop schoot Gerja Eykenaar in de laatste seconde raak. Eindstand 13-14.

Door deze overwinning behoudt d’Ommerdieck de tweede plaats in de poule.

Doelpuntenmakers: Jasper Batterink 4x, Agnes Compagner 3x, Miranda Huzen 2x, Gerja Eykenaar 2x, Martin Alteveer, Robert Batterink en Celeste Ogink allen 1x.

Zaterdag 18 maart speelt d’Ommerdieck thuis in sporthal De Spil om 15.00 uur tegen Oranje Zwart 5 uit Zwolle.