Foto: Liefhebbers van Engelse koorzang studeren Christmas Carols in.

Koorliefhebbers aan de slag met Christmas Carols

NIEUWLEUSEN - Eigenlijk stond het initiatief ‘Christmas Caroling’ van zanggroep Out of The Blue los van de Kerstmarkt, maar natuurlijk vulde het elkaar mooi aan.

Liefhebbers van zingen en van Engelse koorzang konden zich aanmelden om een dag lang Christmas Carols in te studeren onder leiding van de ervaren dirigente Marion Mulders uit Lemele. Mulders, zelf een groot liefhebber van de Engelse koortraditie, had hiertoe het initiatief genomen. Laagdrempelig, want geschikt voor elk niveau, mits men bereid was de eigen partijen thuis in te studeren.

Zo’n vijftig liefhebbers meldden zich aan en schaafden in de Ontmoetingskerk een volle dag lang aan het repertoire, waarbij Mulders veel aandacht besteedde aan zaken als klankkleur, Engelse uitspraak en samenklank. Zo werd er toegewerkt naar een uitvoering in de Grote Kerk, als onderdeel van de diverse koren en gezelschappen die daar in de loop van de avond voor het voetlicht traden tijdens de Kerstmarkt.

Haar enthousiasme en deskundigheid werkten aanstekelijk en de deelnemers staken er ook nog wat van op. Eens te meer werd duidelijk dat het de grote passie van de dirigente is de diverse stemgroepen te slijpen en kneden, en zo toe te werken naar een gemeenschappelijk doel. Het was een voor Nieuwleusen uniek experiment, dat door de samenwerking met de organisatie van de kerstmarkt en de kerken ook nog iets toevoegde aan de kerstmarkt. 

 

 

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency