Kinderen beleven weer geslaagde middag tijdens Paasvoetbaltoernooi

NIEUWLEUSEN - In totaal 254 leerlingen van de basisscholen leefden zich afgelopen woensdagmiddag sportief uit tijdens het traditionele Paasvoetbaltoernooi op het sportpark van S.V. Nieuwleusen.

Onder hen bevonden zich zo’n honderd meisjes, aantallen die ongeveer overeenkwamen met die van vorig jaar. In totaal waren er 29 teams gevormd, die zich een middag prima vermaakten op ’t Klaverblad. De kinderen werden zoveel mogelijk bij klas- en leeftijdsgenoten ingedeeld. Ze speelden op de hoofd- en bijvelden van de accommodatie, terwijl ouders en andere supporters langs de lijn genoten van de verrichtingen van de kinderen. Ook konden ze al plaatsnemen op het nieuwe terras en de tribune, die beide deel uitmaken van het nieuwe clubhuis, dat gestaag vordert en binnen afzienbare tijd gereed zal zijn.

Zo’n vijftig vrijwilligers van de club namen de organisatie op zich. De Sportklas van het Agnieten College leverde de elf scheidsrechters die de wedstrijden in goede banen leidden, en ook de negen begeleiders, die de clubteams naar de wedstrijden dirigeerden. Het werd en mooie middag, mede dankzij het aangename weer.

Natuurlijk kregen de deelnemers ook wat te drinken, alsmede een traktatie en een herinneringsvaantje. “Het gaat bij dit toernooi niet om het winnen, maar om het sportief bezig zijn”, aldus Rolf Huizingh van de toernooicommissie. “Dat wordt steeds belangrijker, want in deze tijd is het niet meer zo vanzelfsprekend dat kinderen dagelijks aan voldoende beweging toekomen.”

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency