Foto: de kinderburgemeester plakt de eerste sticker, geassisteerd door Ad Zwaga van de Dorpen van Morgen.

Kinderburgemeester start inzameling shampooflessen

DALFSEN - Kinderburgemeester Myla Groenendijk heeft vanmiddag (vrijdag) de eerste afvalbak van de Rova beplakt met een sticker bij Jumbo Kamphuis in Dalfsen. Afvalbakken met deze sticker komen bij diverse supermarkten te staan en inwoners kunnen daar hun lege shampooflessen in deponeren.

Het Nieuwleuser bedrijf RPP Kunststoffen maakt van de ingezamelde flessen belangeloos een of meer afvalbakken, die later in de kernen van de gemeente worden geplaatst. Onder het motto ‘Afval bestaat niet’ hebben studenten van Windesheim een plan opgesteld om de circulariteit van de gemeente Dalfsen te versterken. Dit op verzoek van de gezamenlijke duurzaamheidsclubs uit Dalfsen, de Dorpen van Morgen. De studenten kwamen met het idee om binnen de gemeente shampooflessen in te zamelen, omdat die gemaakt zijn van een soort plastic HDPE (high density polyethyleen), dat zich goed leent om te worden gerecycled.
Het E-team van de Cazemierschool - leerlingen die deelnemen aan een energie-battle voor basisscholen in Overijssel – heeft de sticker ontworpen en Dennis van Oenen van BeterID zorgde voor de uitwerking.

Inleveren 

Inwoners kunnen drie maanden lang hun lege shampooflessen inleveren. De bakken staan bij de volgende supermarkten: Albert Heijn De Groot en Plus Luuk Tijs in Nieuwleusen, Wennemars in Oudleusen, Jumbo Kamphuis en Albert Heijn in Dalfsen en de Coöp Lemelerveld.
e kinderburgemeester heeft met haar klasgenoten uit Lemelerveld promotiefilmpjes opgenomen, die men kan bekijken op de website www.dorpenvanmorgen.nl De Dorpen van Morgen voeren de actie uit in samenwerking met de gemeente Dalfsen en met de ROVA, die afvalbakken beschikbaar stelt.

Foto onder: Ronald Kamphuis van Jumbo Kamphuis en Ad Zwaga kijken toe hoe Myla de eerste flessen in de container deponeert.

 

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency