Foto: leerlingen van De Meele aan de slag bij Salon Images in Nieuwleusen.

Kinderboekenweek in het teken van beroepen

DALFSEN - De Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober staat dit jaar in het teken van beroepen. Kinderen ontdekken allerlei beroepen onder het motto: Worden wat je wil.

Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen organiseert in de verschillende filialen interactieve spelvormen met Beebot en Bluebot. Kinderen uit groep 3 en 4 kunnen aan de slag met de robotjes BeeBot en BlueBot om de juiste spullen bij een beroep te zoeken. Verder volgen ze met Kokkie een recept om iets lekkers te maken en snuffelen in zoekboeken over beroepen. In de bibliotheek van Oudleusen konden kinderen donderdagmiddag aan de slag met de robotjes.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Bij de kapper

Bij Salon Images in Nieuwleusen was het maandagochtend wel heel druk op de normaalgesproken vrije dag. De groepen van CBS De Meele kwamen om de beurt een kijkje nemen in de kapsalon. Vanwege het thema van de Kinderboekenweek Worden wat je wil, maakten de leerlingen kennis met allerlei beroepen, waaronder de kapper. “Bij de kleuters werd de woordenschat zelfs uitgebreid,” zegt Sabine Versteeg-Huisman van Salon Images. “Woorden zoals kapmantel, agenda, tondeuse kenden ze nog niet. En sommige kinderen waren ook nog nooit bij de kapper geweest.” De oudste groepen 6-7-8 hadden al wel heel wat kennis en gingen ook nog even praktisch aan de slag: elkaar de haren wassen, oefenen op een kapperskop en haren opsteken.

De hele week kwamen op ouders met bepaalde beroepen op school om erover te vertellen. Bovendien gingen de leerlingen op locatie kijken, zoals bij Gebroeders Dunnink Transport, restaurant Mansier en Harry Brakke Bouw en Advies.

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency