Kiekjesmiddag Palthehof is feest van herkenning

NIEUWLEUSEN - Zo’n vijftien belangstellenden kwamen afgelopen woensdagmiddag langs in museum Palthehof voor de eerste Kiekjesmiddag van de historische vereniging Ni’jluusn van Vrogger.

Die middag bleek vooral voor de at oudere inwoners van Nieuwleusen een feest der herkenning. Aan de hand van geprojecteerde beelden uit de Beeldbank konden de aanwezigen suggesties aandragen voor zoekopdrachten. Zo kan bijvoorbeeld aan de hand van namen worden gezocht naar klassenfoto’s, maar ook beelden van evenementen waarop de personen in kwestie herkenbaar in beeld zijn. Aan de hand van nummers kan de naam bij het gezicht worden teruggevonden, al zijn er veel foto’s waarbij enkele namen blanco zijn.

Het doel van de kiekjesmiddagen is tweeledig: enerzijds is het voor met name oudere Nieuwleusenaren een feest van herkenning, anderzijds hoopt de historische vereniging aanvullende gegevens te krijgen bij die ruim 13000 foto’s die in gedigitaliseerde vorm in de beeldbank zijn opgeslagen.

“Je bent hier zo een avond zoet mee”, weet bestuurslid Gerrit Lubbers. Mensen kunnen ook thuis achter de computer op zoek naar gegevens, want de volledige beeldbank is, compleet met uiteenlopende zoekmogelijkheden, terug te vinden op de website van Ni’jluusn van vrogger.

Deze eerste middag was een proef, maar die is wel geslaagd, vindt Gees Bartels, voorzitter van Ni’luusn van vrogger “We gaan dit voortaan steeds op de eerste woensdagmiddag van de maand doen, van twee tot vier. En als er animo voor is, kunnen we overwegen om de frequentie te verhogen."

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency