Foto: Knutselen in de kindertent van Kerst rondum de Kaerke.

Kerst rondum de Kaerke in Oudleusen weer geslaagd

OUDLEUSEN - De tweede editie van het evenement Kerst rondum de Kaerke, zaterdag in Oudleusen was goed geslaagd. Het festijn was opnieuw georganiseerd door de Vrienden van Oudleusen, met behulp van vele vrijwilligers.

De temperatuur was ijzig, maar gelukkig konden de bezoekers zich opwarmen bij een vuurtje of in de kerk. Daar was een uitgebreid programma met zang en muziek, van koren en een politiekapel. Het programma werd vakkundig aan elkaar gepraat door ds. Hans Schipper, die zo nog iets van de Kerstboodschap kon mee geven.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Kerstmarkt
Buiten was een markt met zo’n dertig kramen en Dickensfiguren zorgden voor vermaak. De verlichte vrachtwagens van chauffeursvereniging De Lichtmis deden het dorp aan en trokken veel bekijks. En ‘s avonds was het tijd voor de afterparty met muziek en zang, van onder andere Felicia Westerhof uit Nieuwleusen en Zwarte Jannes (Orlando Uitenwerf). Dat had misschien op zich niet zoveel met Kerst te maken, maar zorgde wel voor een stuk saamhorigheid. 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency