Foto: Vlnr: Gerda van Heiningen van “Wat doen we in de pan”, kinderburgemeester Benthe Dijkman, Jumbo-eigenaar Ronald Kamphuis, Leonie Flierman van OnTrack coaching en Ilse Veerbeek van Trefkoele+.

Kerngezond schoolaanbod 2023 van start in Trefkoele+

DALFSEN - Het Kerngezond schoolaanbod 2023 is vrijdagmorgen van start gegaan in Trefkoele+. Kinderburgemeester Benthe Dijkman ontving voor de start van de eerste kookworkshop een gezond pakket van Jumbo-eigenaar Ronald Kamphuis.

Daarna gingen leerlingen van basisschool Het Avontuur in groepjes aan de slag. Er stonden tal van gerechten op het menu, zoals een gezonde wrap, couscoussalade, muffins met rozijnen of wortel, Turkse pizza en een fruitsalade. Na het koken was het tijd om te genieten van de eigen kookkunsten.

Schoolaanbod

Met het Kerngezonde schoolaanbod leren basisscholenkinderen in de gemeente Dalfsen wat gezonde voeding is en hoe belangrijk dit voor ze is. Alle scholen in de gemeente Dalfsen nemen deel aan het Kerngezonde schoolaanbod waarbij gekozen kon worden uit voedingslessen, kookworkshops en boerderijeducatie. Kerngezond schoolaanbod wordt mede mogelijk gemaakt door Jumbo Kamphuis, OnTrack coaching, ”Wat doen we in de pan” en GGD IJsselland in samenwerking met Kerngezond Dalfsen.

Keuzes

Kerngezond Dalfsen heeft als doel om het aantal gezonde inwoners te vergroten. Onder andere door inwoners te stimuleren bewuste keuzes te maken. Binnen Kerngezond Dalfsen werkt de gemeente Dalfsen samen met een groot aantal lokale organisaties. Deze organisaties variëren van sportverenigingen en supermarkten tot gezondheidsprofessionals en Saam Welzijn.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency