Foto: de Raad van Elf van Polharski. Foto: De Polhaar.

KBS Polhaar in Dalfsen maakt zich op voor carnaval

DALFSEN - Katholieke basisschool De Polhaar in Dalfsen viert het jaarlijkse carnavalsfeest op dinsdag 25 februari.

De school wordt dan omgedoopt tot Polharski en schooldirecteur Antoinette Holterman draagt de sleutel van de school voor die dag over aan de nieuwe prins of prinses carnaval. Voorafgaand stellen drie kinderen van groep 8 zich voor op gekke-haren-dag als kandidaat prins of prinses. De leerlingen mogen na deze presentatie hun stem uitbrengen en de uitslag hiervan wordt op de carnavalsdag bekendgemaakt. Daarna gaat de nieuwe prins of prinses voor in het feestgedruis met alle leerlingen.

Op maandag 24 februari wordt het carnaval op de Polhaar volgens traditie ingeluid met de gekke-haren-dag. Op die dag mag iedereen op de Polhaar met een eigen creatie van zijn of haar kapsel naar school. In de loop van de jaren worden de creaties steeds gekker: van prachtige kleuren, rietjes of wc-rolletjes die in het haar zijn verwerkt. Het is altijd een bijzonder gezicht.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency