Foto: De kinderen oefenen tijdens de theaterweek in een heerlijk koele Stoomfabriek.

Jonge acteurs zetten spetterende voorstelling neer

DALFSEN - “Björn, weet je al hoe het gaat eindigen?” vraagt een van de deelnemers van de theaterweek. Samen hebben de kinderen – in leeftijd variërend van  8 tot 12 jaar - een script geschreven, met behulp van Björn Zillen van Jeugdtheaterschool Xapp en theaterdocent Stefna Bruntink.

Vorige week maandag is de theaterweek begonnen en iedere dag hebben de kinderen ’s morgens gerepeteerd en ’s middags groepsactiviteiten gedaan, onder andere bij de bibliotheek. Actueel was de voorstelling zeker, met een ‘lockdown’ erin en mensen die elkaar helpen ‘zoals Nederland nu Beiroet helpt’. Vrijdag waren de officiële uitvoeringen van de voorstelling. “Beide voorstellingen waren erg geslaagd en de ouders waren zeer enthousiast,” zegt Stefna. “Eigenlijk alle kinderen hopen op een tweede theaterweek volgend jaar.” Als afsluiter van de theaterweek sprongen ze allemaal in de Vecht. 

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency