Foto: kinderburgemeester Laure Veldman en burgemeester Erica van Lente. Bron foto: gemeente Dalfsen.

Installatie van Laure Veldman als kinderburgemeester

DALFSEN - Maandagavond is Laure Veldman uit Nieuwleusen geïnstalleerd als kinderburgemeester van gemeente Dalfsen

Na het beamen van de woorden: “Ik beloof mij de komende tijd als kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen in te zetten voor een nog mooiere gemeente Dalfsen”, was het officieel. Laure Veldman (11) uit Nieuwleusen is de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen. Burgemeester Erica van Lente hing haar de keten om, samen met oud-kinderburgemeester Benthe Dijkman. De installatie vond plaats in een volle raadzaal, voorafgaand aan de eerste commissievergadering na de zomervakantie.

Derde kinderburgemeester

Laure is de derde kinderburgemeester. Ze vervult deze speciale functie tot het einde van het schooljaar 2023-2024. Zoals ze zelf in haar toespraak al vertelde heeft ze er veel zin in: “Ik vind het leuk dat het nu eindelijk gaat beginnen! Hopelijk kan ik veel dingen doen, want ik heb heel veel ideeën. Een bomenplantdag, Dalfser Spelen, dat kinderen kunnen ontbijten op school en dat kinderen vrijwilligerswerk gaan doen”.
Burgemeester Van Lente over de installatie: “Het blijft iets heel moois om te doen, zo’n installatie van een kinderburgemeester. Je merkt de spanning, gecombineerd met veel energie en enthousiasme. Ik kijk er naar uit om het komende jaar met Laure samen te werken”.

Kinderen betrekken 

Dit jaar gaat gemeente Dalfsen ook actief de andere kandidaten betrekken die zich hadden aangemeld voor de functie van kinderburgemeester. Van Lente: “We concludeerden dat er zoveel mooie ideeën zijn en betrokkenheid is bij de kinderen die zich hadden opgegeven. We zien dit als een kans om hen en hun leeftijdsgenoten meer te betrekken bij Dalfsen en zo meer in contact te staan met deze jonge doelgroep. Zij zijn de toekomst van onze gemeente, dus daar willen we graag in investeren”.

De benoeming is terug te kijken op ris.dalfsen.nl

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency