Foto: Wethouder Ruud van Leeuwen (links) en Marcel Knobben onthullen de fietsreparatiekast.

Installatie fietsreparatiekastjes bij snelfietsroute Zwolle - Dalfsen

DALFSEN - Vandaag (vrijdag) onthulde wethouder Ruud van Leeuwen samen met Marcel Knobben van Salland Tweewielers de fietsreparatiekastjes die langs de snelfietsroute Zwolle - Dalfsen worden geplaatst. Twee kastjes hebben al een locatie gekregen: bij zorgboerderij De Ruimte aan de Vossersteeg 74 en bij de boerderij Ruitenberg aan Hessenweg 8. Het derde kastje moet nog een locatie krijgen. Aan gebruikers en aanwonenden van de route de vraag wat een geschikte locatie is. Doorgeven kan via [email protected]

 

In de kastjes zitten onderdelen voor kleine reparaties aan de fiets, zoals een setje inbussleutels, een fietspomp en een bandenplaksetje, beschikbaar gesteld door Salland Tweewielers. Dit kunnen passanten gratis gebruiken als ze fietsen op de vernieuwde snelfietsroute Zwolle – Dalfsen. 

“Eind 2019 zijn we aan de slag gegaan met de vernieuwingen aan de fietsroute richting Zwolle”, vertelt wethouder Ruud van Leeuwen. “Toen de werkzaamheden begin 2020 klaar waren, hebben we wel gezegd dat we de route nog verder gaan aankleden. Zo hebben we de afgelopen periode wegmarkering aangebracht en heeft onze buitendienst leunhekken gemaakt voor de fietsopstelplaats. Daarnaast kwam uit een van de participatiesessies die we hebben georganiseerd onder andere het idee om reparatiekastjes langs de weg te plaatsen. Hier wilden we graag aan meewerken, in samenwerking met twee aanwonenden langs de route. We gunnen natuurlijk niemand pech onderweg, maar stel het gebeurt: dan komt dit goed van pas!” De route wordt de komende periode nog verder aangekleed met het logo van de fietsroute. De kastjes worden expres bij aanwonenden van de route opgehangen, zij houden zo zicht op de kastjes en de inhoud ervan. 

Daarnaast was vrijdagochtend vanaf 7.00 uur een fietscheck georganiseerd voor alle passanten. Er werden wat kleine reparaties gedaan. “Vooral veel banden die opgepompt moesten worden,” constateerde Knobben. “Je merkt dat de jongeren lang niet naar school zijn geweest, aan de fietsen mankeert niet zo veel.”  

Dit alles is onderdeel van de aankleding van een deel van de snelfietsroute Zwolle Dalfsen, die in Dalfsen eind 2019 is aangepakt en verbeterd. De komende jaren gaat de gemeente samen met de andere partners bezig met het verder doortrekken van de route door Dalfsen heen, via Oudleusen naar Ommen en zelfs door naar Hardenberg.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency