Foto: Marcel van Saltbommel.

Inloop van ‘N377 moet Veilig’ in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Actiegroep N377 moet Veilig organiseert inloopmomenten waarop men de voorlopige plannen met betrekking tot de weg kan inzien.

Op vrijdag 26 juni van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag 27 juni van 9.00 uur tot 12.00 uur staat de actiegroep met tekeningen en koffie op de parkeerplaats van Bakkerij Timmer aan de Den Hulst in Nieuwleusen.

Tijdelijke maatregelen

De provincie heeft een uitgewerkt plan opgesteld voor de tijdelijke maatregelen. Veiligheid, leefbaarheid en daarna pas doorstroming. Zo moet een 50 kilometerweg volgens landelijke richtlijnen en internationale standaarden worden ingericht. Voor de provincie blijft dat toch lastig, omdat ze doorstroming toch ook hoog in het vaandel heeft staan.

Resultaat actiegroep

Wat heeft de actiegroep tot nu toe bereikt? 
- Begin augustus gaat de snelheid in de bebouwde kom naar 50 km per uur.
- De linker rijbaan wordt versmald.
- Het fietspad wordt door middel van obstakels gescheiden van de rijbaan.
- Op de kruising Meeleweg / B.H. Spijkersweg en de kruising Burg Backxlaan komen beveiligde oversteken voor fietsers en voetgangers.
- Het geluidsniveau van de weg en de uitstoot van het verkeer zal merkbaar naar beneden gaan, is de verwachting.

Keerzijde maatregelen

De keerzijde van de maatregelen is wel dat de weg tot januari 2022 wordt ‘opgesierd’ met een forse bordenparade én een betonnen afscheiding tussen de rijbaan en het fietspad. De parkeerstrook en de inritten naar de woningen en de bedrijven blijven bereikbaar.

Breed gedragen

De werkgroep is erg benieuwd hoe omwonenden en gebruikers tegenover de tijdelijke maatregelen staan. De provincie wil namelijk een oplossing die breed wordt gedragen. Het laatste woord is dus aan de omwonenden.

Inbreng doorgeven

Wie zijn of haar inbreng wil doorgeven of vragen wil stellen, kan terecht bij de werkgroep-leden: Marjolijn Hekman tel. 0621 532 061, [email protected], Corne Huls tel. 0615 683 010 [email protected], Gerwin Kijk in der Vegte tel. 0627 008 865 [email protected] of Nico van der Vegt, tel. 0619 630 930 [email protected]

Financiële steun

Effectief actievoeren kost geld. Wie de inzet van de actiegroep waardeert, kan hen steunen met een gift. Dat kan op bankrekeningnr. NL09 RBRB 0787 7050 55 t.a.v. ‘N377 moet veilig’.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency