Foto: Burgemeester Erica van Lente praat met inwoners. Foto's: Marcel van Saltbommel.

In mobiel café meepraten over toekomst van Dalfsen

DALFSEN - Afgelopen zaterdag vond tijdens Proef Dalfsen de aftrap plaats voor het ‘Rondje van Dalfsen’. Onder deze noemer legt de Dalfser gemeenteraad, ondersteund door de burgemeester, wethouders en ambtenaren, het oor te luister bij Dalfsenaren over wat zij belangrijk vinden voor de toekomst.

Om dit gesprek zo laagdrempelig mogelijk te houden en alle dorpskernen te betrekken is er gekozen voor een opvallend concept: een mobiel café. “Ik heb vandaag al goede gesprekken gevoerd”, constateerde burgemeester Erica van lente zaterdagmiddag. “Het mobiele café biedt een mooie kans om elkaar op een ontspannen manier te ontmoeten en samen de toekomst van onze gemeente vorm te geven.”

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Stopplaatsen mobiel café

Ook de komende weken strijkt het mobiele café - ontworpen en gemaakt door de lokale meubelmakerij De Twijgen – her en der in verschillende kernen neer. Zo staat men op donderdag 19 september bij Kulturhus De Wiekelaar in Oudleusen (17.00-18.00 uur), vrijdag 20 september bij kulturhus De Spil in Nieuwleusen (12.00-16.00 uur), zaterdag 21 september op de Koninginnemarkt in Nieuwleusen (14.00-17.00 uur) en op zondag 22 september op de open verenigingsdag op het kroonplein in Lemelerveld (14.00-17.00 uur).

Verdiepingssessies

Het ‘Rondje van Dalfsen’ wordt vanaf oktober tot eind dit jaar opgevolgd door verdiepingssessies, waarbij experts hun kijk geven op belangrijke ontwikkelingen. Dit alles moet leiden tot een nieuwe toekomstvisie op allerlei terreinen. Alle informatie staat op www.hetrondjevandalfsen.nl en de sociale media van de gemeente Dalfsen.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency