Foto: een sporthuldiging in Dalfsen. Archieffoto: Marcel van Saltbommel.

Huldiging van sportkampioenen in gemeente Dalfsen

DALFSEN - Gemeente Dalfsen gaat de sportkampioenen op een andere manier huldigen met ingang van dit seizoen (2023/2024).

Het doel is om de huldigingen dichter na het moment van de sportprestatie te doen, in plaats van eens per jaar tijdens de Nieuwjaarsreceptie, zoals eerder gebeurde. Bovendien wordt er vanaf nu onderscheid gemaakt tussen jeugd en senioren.
Voor de uitbraak van het coronavirus in Nederland (begin 2020) werden sportkampioenen, ongeacht wanneer het resultaat behaald was in het jaar, gehuldigd tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dalfsen in het nieuwe jaar. In 2023 verviel de Nieuwjaarsreceptie en daarmee ook de huldiging van de sportkampioenen. 
Wethouder Jan Uitslag: “We vinden het belangrijk om aandacht te schenken aan sportieve prestaties en kampioenschappen te vieren. Met de nieuwe werkwijze geven we daar op eigentijdse en praktische wijze vorm en inhoud aan, passend bij de gemeente Dalfsen.”

Huldiging senioren

Een sportprestatie wordt gehuldigd met een sportpenning namens het college van B&W van de gemeente Dalfsen. De bedoeling is om huldigingen van seniorenteams en individuele sporters persoonlijk en sneller na het leveren van de sportprestatie te doen. Zo hoeven sporters/sportteams niet te wachten tot een ‘bepaald’ moment om gehuldigd te worden voor de geleverde prestatie(s).
Sporters/sportteams worden op een afgesproken moment, kort op het behalen van het resultaat, bezocht door de (sport)wethouder en/of burgemeester die de sportpenning uitdeelt en hen toespreekt.

Huldiging jeugd

Bij de jeugd feliciteert de gemeente niet alleen de eerste teams met hun prestatie, maar ook andere teams en individuele sporters die kampioen zijn geworden en voldoen aan de gestelde voorwaarden. Dit gebeurt door twee keer per jaar een grote advertentie met foto’s in de KernPunten in de printeditie van deze krant, De Dalfser Marskramer, te plaatsen. Alle teams en sporters die kampioen zijn geworden en die dit willen, ontvangen op deze pagina’s een felicitatie vanuit de gemeente.
Tot slot wil de gemeente, net als bij de sport, ook kinderen en jongeren feliciteren met bijzondere prestaties en kampioenschappen op het gebied van cultuur. Zij kunnen ook met een foto in KernPunten van deze krant komen.

Aanmelden

Voor de huldigingen rondom het einde van seizoen 2023-2024 kunnen sportverenigingen, teams en individuen zich met ingang van heden opgeven. Kijk voor de voorwaarden en het aanmeldformulier op dalfsen.nl/sporthuldigingen

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency