Foto: Carlie Spruijt en Eva Opperman

Heimweeën met Spruijt en Opperman in Stoomfabriek Dalfsen

DALFSEN - Cabaret-chantantduo Spruijt en Opperman ‘heimweet’ naar vroeger op zaterdag 21 januari. Om 20.30 uur spelen ze hun voorstelling ‘Heimweeën’ in theater De Stoomfabriek in Dalfsen.

De twee prettig-gekke meiden Carlie Spruijt en Eva Opperman. Het goedgebekte tweetal eist steeds nadrukkelijker een plaats op In het drukbevolkte Nederlandse kleinkunstwereldje. De Stoomfabriek presenteert met trots deze nieuwe loot aan de boom van de vaderlandse kleinkunst. Met dit al weer tweede theaterprogramma laten zij met veel overtuiging zien en horen dat ze heel wat meer in hun mars hebben dan gekkebekkensketches en dijenkletserliedjes. Juist dankzij een evenwichtige verhouding tussen humor en ernst, oppervlakkigheid en poëzie trekken ze hun publiek gemakkelijk mee in hun spel met de tijd van nu tegenover de tijd van toen.
Kaarten bij Primera Dalfsen, aan de zaal of natuurlijk via www.theaterdestoomfabriek.nl

De voorstelling

Heimwee dus. De tegenstelling tussen de harde, serieuze volwassenheid en de magische, fantasierijke kindheid is voor iedereen herkenbaar: niet alleen maar mijmeren over de eigen jeugd en de kinderlijke spanninkjes, maar zich ook verwonderen over het verdwijnen daarvan. Wanneer ruilden we het goedheilig ontzag voor Sint ooit in voor sarcastische gedichtjes over karaktertrekjes van familieleden? Hoe maakte de stille bewondering voor de knappe meester van groep 8 de overgang naar de eerste, echte verliefdheid op die basketballer van vijf VWO? Daar sta je dan, als volwassene. Spelen is kinderachtig geworden, alles moet met overwicht en met verstand worden uitgevoerd. Maar niet voor Spruijt en Opperman. Genietend van aantrekkelijke liedjes, in uitstekende tweestemmigheid uitgevoerd als ondersteuning voor de eigenzinnige, soms hilarische acts kun je een avondje onbekommerd meeleven met de ‘heimweeën’ van Carlie en Eva.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency