Foto: Diederik Boer op bezoek bij Oost Oostra, foto: PEC Zwolle media

Grote verrassing van PEC Zwolle voor Oost Oostra

NIEUWLEUSEN - Vorige week haalde Oost Oostra (80) nietsvermoedend een seizoenskaart 2020-2021 van PEC Zwolle. ’s Middags kreeg hij als verrassing bezoek van Diederik Boer, oud speler en huidig keeperstrainer van PEC. Hij bleek die ochtend de 4500e kaart gekocht te hebben en kreeg daarom leuke extra’s uitgereikt: een boek over de historie van PEC en een voetbal, gesigneerd door alle spelers van het eerste elftal.

“Als ik eind september 81 mag worden, hoop ik dat we weer gewoon naar voetbalwedstrijden kunnen gaan,” aldus meneer Oostra. Hij is al ruim 40 jaar supporter van de Zwolse voetbalclub en gaat normaliter nog trouw naar elke thuiswedstrijd. Maar zijn voetbalhart is groter: ook Feyenoord en SV Nieuwleusen zijn favoriet. Van die laatste club is hij ook al jarenlang lid, maar door een onderbreking van zijn lidmaatschap heeft hij daar nog geen mooi jubileum mogen vieren. Meneer Oostra werd 80 jaar geleden in de Wijk geboren en trouwde op zijn 22e met Gerrie en kwam toen in Nieuwleusen wonen. Eerst aan het Ruitenveen en nu wonen hij en zijn vrouw in de Kerkenhoek. 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency