Grote brand legt horecapanden in as van oud Nieuwleusenaar

NIEUWLEUSEN - Bij een felle brand zijn maandagmiddag in Nijverdal de Hooischuur en de Bowlingboerderij in vlammen opgegaan.

Van origine komt de huidige uitbater van de horecabedrijven, Erik van Faassen, uit Nieuwleusen. Al vele jaren runt hij samen met zijn vrouw Marieke de alom bekende horecagelegenheid in Nijverdal. De oorsprong van deze bedrijven gaat al bijna 50 jaar terug en de laatste jaren zwaait het echtpaar Van Faassen hier de scepter evenals in de Puik restaurants te Ommen en Zwolle. 

Erik en Marieke waren een aantal dagen op vakantie in Oostenrijk toen om 13.00 uur de eerste melding bij de brandweerkorpsen van Hellendoorn en Nijverdal binnen kwam. Al snel was duidelijk dat het om een serieuze binnenbrand ging die zich snel ontwikkelde. De brand werd snel uitslaand en heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat alle gebouwen door het vuur verwoest werden. Brandweerkorpsen uit Hellendoorn, Nijverdal, Almelo, Rijssen, Luttenberg, Holten, Den-Ham, Vriezenveen, Vroomshoop en Wierden werden opgeroepen. 's Avonds werden alle muren omver getrokken door kranen om instortingsgevaar te voorkomen.

Maandagavond werd er een crowd fundingactie op touw gezet door de familie van Marieke. In een recordtempo stond er ruim 20.000 euro op de rekening. Als Erik en Marieke maandagavond in Nijverdal aankomen is de brandweer nog bezig met het nablussen van hun woning en horecagelegenheid. De schade is enorm groot.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency