Foto: de GRIP-wagen van ROVA.

GRIP-wagen van ROVA vanaf juni wekelijks in Dalfsen

DALFSEN - Elke dinsdag staat de GRIP-wagen van ROVA in gemeente Dalfsen vanaf 6 juni. GRIP staat voor GRondstoffen InleverPunt.

Goed en zo makkelijk mogelijk afval scheiden en grondstoffen winnen, is een gezamenlijk doel van de gemeente Dalfsen en afvalverwerker ROVA. Daarom staat de GRIP-wagen straks iedere dinsdag in Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen. De bedoeling is dat het ingeleverde afval, zoveel mogelijk weer grondstof wordt voor het maken van nieuwe producten. Zo draagt de GRIP-wagen bij aan de ambitie ‘nul restafval in 2050’.

Wat is de GRIP-wagen?

Bij de GRIP-wagen kunnen inwoners uit gemeente Dalfsen terecht met kleine hoeveelheden grondstoffen. Denk aan grondstoffen die niet in de ondergrondse container horen, zoals piepschuim, klein chemisch afval en kleine elektrische apparaten. Voor grotere hoeveelheden of grote stukken grof huishoudelijk afval, kunnen inwoners terecht op het ROVA-Milieubrengstation aan de Rijnlandstraat in Zwolle. Tegen betaling kan ook gebruik worden gemaakt van de ophaalservice van ROVA.

Wat mag naar de GRIP-wagen?

Inwoners kunnen bij de GRIP-wagen terecht met kleine hoeveelheden van de onderstaande grondstoffen, zie afbeelding:
Tekst gaat verder onder afbeelding.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

De GRIP-wagen staat vanaf 6 juni iedere dinsdag in de drie kernen: in Lemelerveld van 8.30 – 11.30 uur op het Kroonplein, in Nieuwleusen van 12.00 – 15.00 uur bij Zwembad De Meule aan de Backxlaan en in Dalfsen van 12.30 – 15.30 uur aan het Franse Pad.
Gelijktijdig met de invoering van GRIP-wagen, neemt de gemeente afscheid van de bekende Chemokar van de ROVA. Inwoners brengen hun klein chemisch afval vanaf 6 juni naar de GRIP-wagen. Goed om op te letten is dat de GRIP-wagen op andere tijden of soms zelfs op een andere locatie aanwezig is, dan voorheen de Chemokar.

Vragen

Vragen over de GRIP-wagen en afval scheiden, kunnen inwoners stellen aan de medewerker bij de GRIP-wagen. Bellen met ROVA kan ook via het Klantcontactcentrum (038) 427 37 77 of www.rova.nl/contact. Kijk voor meer informatie over de GRIP-wagen op www.rova.nl/grip of op de website van de gemeente, www.dalfsen.nl

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency