Foto: Marcel van Saltbommel.

Gratis fruit voor 900 Dalfser schoolkinderen

NIEUWLEUSEN - Stichting Joris Bezorgt gaat drie dagen in de week gratis fruit leveren aan 900 basisschoolkinderen in de kern Dalfsen.

Met financiële ondersteuning uit het ‘Lokaal Akkoord Kerngezond Dalfsen’ heeft stichting Joris Bezorgt, kartrekker van het project, vier Dalfser basisscholen warm gemaakt voor het initiatief. De bedoeling is dat werken aan een gezondere leefstijl samen gaat met het creëren van verbinding in de wijk.
Het fruit en de groente worden beschikbaar gesteld vanuit het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Deelnemende scholen ontvangen gedurende 20 weken, voor drie keer per week, groente en fruit voor alle leerlingen.
Samen met de organisaties Steunpunt EU-schoolfruit Wageningen University & Research, Saam Welzijn en de buurtsportcoaches is het project opgestart. In juni werd ‘groen licht’ gegeven door de begeleidingsgroep ‘Lokaal Akkoord Kerngezond Dalfsen’. De aftrap vindt plaats op donderdag 19 november en krijgt een feestelijk tintje.

Rondbrengen fruit

Van dinsdag tot en met donderdag maken zo’n zes tot acht vrijwilligers het fruit klaar voor de basisscholen in het Emmagebouw. De familie Mars serveert daarbij een kopje koffie aan de vrijwilligers. Medewerkers van de stichting Joris Bezorgt zorgen dat het fruit, voor de kleine pauze, in de klas terechtkomt.

Vrijwilligers gezocht

De organisatie zoekt nog enkele vrijwilligers die willen meehelpen om het fruit te bereiden op de dinsdag, woensdag en /of donderdag van 8.30 tot 9.30 uur. Belangstelling? Neem dan contact op met Judith Bos (Saam Welzijn): 06-11922858 of mail naar [email protected]
Meer informatie over het project kunt u lezen op www.samendoenindalfsen.nl onder kopje sport en bewegen. Voor meer informatie over het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma zie www.euschoolfruit.nl

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency