Foto: het buffet van De Nieuwe Garde in kulturhus De Spil. Foto: Marcel van Saltbommel.

Grand café De Nieuwe Garde in Nieuwleusen in gebruik genomen

NIEUWLEUSEN - In het voorjaar is er al een pluktuin’ gerealiseerd bij kulturhus De Spil in Nieuwleusen en afgelopen donderdag is De Nieuwe Garde van start gegaan. Dit is een relatief klein Grand Café in het kulturhus, maar het kan grote impact krijgen midden in het dorp. Voor sommigen een plek waar de ontmoeting centraal staat, voor anderen een plek waar ze het gevoel ervaren van meedoen in de maatschappij.

“Met deze opening willen we onszelf presenteren, laten zien wat er allemaal mogelijk is” zegt manager van De Spil Stefan Keijzer, “maar het is een groeimodel: we kijken naar wat wel werkt en wat niet.” Inwoners kunnen bijvoorbeeld komen vergaderen in De Spil en dan een hapje eten bij De Nieuwe Garde. De Nieuwe Garde heeft een eigen website, waarop ook de menukaart is in te zien.

Twee weken geleden hebben alle interne medewerkers al de primeur gehad om te proeven wat er zoal kan worden gemaakt en afgelopen donderdag konden mensen van buiten komen eten. Er stond een heerlijk buffet klaar met allerlei hapjes en drankjes, zodat iedereen kan zien wat er allemaal mogelijk is. Van pompoensoep tot lekkere salades: de medewerkers hadden heerlijke hapjes gemaakt met de producten uit de eigen pluktuin.

Mobiel Vinyl draait plaatjes bij de opening en het buffet van De Nieuwe Garde. Foto's: Marcel van Saltbommel.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

“We hebben nog veel meer plannen,” zegt Keijzer, “zo willen we ook graag live muziek presenteren in De Nieuwe Garde, eerst maar eens op vrijdagavond.” Donderdag was de speciale gast Mobiel Vinyl, die plaatjes draaide vanuit een VW T3.
In de pluktuin en in het Grand Café kunnen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkervaringsplek krijgen.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency