Foto: het huidige Grammofoonmuseum. Archieffoto: Marcel van Saltbommel.

Grammofoonmuseum Nieuwleusen zoekt nieuwe presentatoren

NIEUWLEUSEN - Grammofoonmuseum Nieuwleusen zoekt nieuwe presentatoren, in de aanloop naar de opening, halverwege volgend jaar.

In januari start er een training voor mensen die hiervoor een opleiding willen volgen. Het Grammofoonmuseum opent in 2023 de poorten in ‘t Olde Gemientehuus van Nieuwleusen aan het Westeinde 2. Het gebouw is dan omgetoverd tot een prachtig museum waar naar verwachting van de vrijwilligers, jaarlijks vele duizenden liefhebbers van oude afspeelapparatuur en liefhebbers van muziek hun weg naartoe zullen vinden.
Er komen twee mooie toonzalen, een platenbar en een studioruimte met analoge apparatuur uit de vorige eeuw. In de voormalige raadszaal worden bezoekers ontvangen en kunnen ze luisteren en kijken naar presentaties over de ontstaansgeschiedenis van de fonograaf en de grammofoon. Bezoekers kunnen ook zelfstandig rondlopen door het museum en genieten van video’s en muziek. 

Training presentatoren

Meer bezoekers betekent ook dat het museum behoefte heeft aan meer presentatoren. Die kunnen bezoekers ontvangen, rondleiden en van informatie voorzien. In de training voor nieuwe presentatoren laat het Grammofoonmuseum deze vrijwilligers kennis maken met de historie van de fonograaf en de grammofoon. Ze leren hoe apparatuur werkt en hoe die aan bezoekers kan worden gedemonstreerd. De training wordt gegeven door ervaren vrijwilligers van het Grammofoonmuseum en professionals op het gebied van presenteren.
Heb je interesse om mee te doen en daarna vrijwilliger te worden bij het nieuwe Grammofoonmuseum, stuur dan een mailtje aan [email protected] of kijk op de website www.grammofoonmuseum.nl

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency