Gemeenteraad gaat alsnog akkoord met zonnepark Hooiweg

DALFSEN - De komst van een zonnepark aan de Hooiweg lijkt toch door te gaan. De gemeenteraad ging donderdagavond alsnog akkoord met het afgeven van een ‘ontwerp-verklaring van geen bedenkingen’ voor het park met ruim tien hectare aan zonnepanelen.

In 2021 wees de gemeente de aanvraag van TPSolar nog af omdat het karakter van het gebied Marshoek te veel wordt aangetast. Ook is er in de buurt te weinig draagvlak voor het plan. TPSolar ging tegen de afwijzing in beroep en kreeg begin juni gelijk van de bestuursrechter. De rechtbank Overijssel oordeelde dat de gemeente Dalfsen het besluit om de vergunning te weigeren niet goed heeft onderbouwd.

Daarom moest Dalfsen van de rechter binnen acht weken de aanvraag opnieuw behandelen. Dat gebeurde donderdagavond in de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. De raad toonde respect voor de tik op de vingers van de rechter en kon niet anders dan constateren dat de raad, zoals Ton de Vries (PvdA) het fiasco typeerde, ‘de plank heeft misgeslagen’. Het plan paste in de kaders die in 2017 zijn vastgesteld en daardoor was weigeren van de vergunning juridisch gezien niet mogelijk.

Inge Haarman (Gemeentebelangen) drong erop aan de gang van zaken goed uit te leggen aan de buurt. Bert Ruitenberg (CDA) bedankte de bewoners uit de Marshoek nog voor hun tomeloze inzet, al begreep hij maar al te goed dat dit een doekje voor het bloeden is.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency