Geen hoofdprijs voor Dalfser handbaldames

DALFSEN - Na het missen van de bekerfinale, werd ook de finale om de landstitel onbereikbaar voor het handbalteam van de vertrekkende Monique Tijsterman. Voor het eerst na vele jaren dus geen hoofdprijs voor Dalfsen.

In de eerste wedstrijd van de halve finale voor de beker kon Morrenhof Jansen in eigen huis de stand nog beperken tot 22-22.Toen al werd duidelijk dat ook op het sportieve vlak het einde naderde voor de Stichting Tophandbal Dalfsen. In Kwintsheul werd dat bewaarheid want donderdagavond werden de Dalfser handbaldames met 27-24 verslagen. Fysiek en ook que scorend vermogen bleef Dalfsen achter de feiten aanlopen. 
Rest nog een tweetal wedstrijden tegen VZV; een positief resultaat levert een derde plaats op in de eindrangschikking van het seizoen 2018-2019.

Hoe nu verder?

Het bestuur van de Stichting Tophandbal Dalfsen gaf al eerder aan te stoppen. Bijna de helft van de huidige selectie vertrekt, of naar het buitenland of naar een andere eredivisieploeg. Het budget wordt teruggeschroefd tot een derde van het huidige. Ook het aantal trainingsuren wordt drastisch verminderd; van 14 naar 8 uur. En toch wil het bestuur van SV Dalfsen-handbal het eredivisieschap behouden. Men hoopt dat er op zogenaamde proeftrainingen voldoende regionale speelsters zich melden om op het hoogste niveau te blijven acteren. Voor deze eerste training op aanstaande donderdag om 13.00 uur in De Trefkoele+ hebben zich inmiddels meerdere dames gemeld.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency