Foto: Schooldirecteur Menno van de Merwe en Evelien Beens van BA&T met de ondertekende overeenkomst.

GBS De Planthof tekent voor typeles onder schooltijd

NIEUWLEUSEN - Leerlingen uit groep 7 van De Planthof krijgen met ingang van dit schooljaar typeles aangeboden als onderdeel van het lesprogramma, onder schooltijd dus. Daarvoor sluit de school een overeenkomst met Opleiding en Trainingscentrum BA&T uit Genemuiden.

Menno van de Merwe is sinds vorig jaar directeur van De Planthof en stond de jaren ervoor als meester voor de klas op een school in Dronten. “Daar werd deze typeles ook gegeven dus toen ik op De Planthof begon en we met dit onderwerp aan de slag gingen, was het contact met BA&T snel gelegd,” vertelt Menno. “We hebben een peiling onder de ouders van onze leerlingen gedaan en de meerderheid sprak de voorkeur uit om de typelessen onder schooltijd aan te bieden. Wij betalen als school het grootste deel van de kosten, maar de ouders doen ook een bijdrage per kind.” De typelessen worden twintig weken lang, een uur per week, gegeven. 

“Het voordeel van ons programma is dat het een aanbod op maat is, elk kind volgt de lessen op zijn of haar eigen niveau en tempo,” vertelt Evelien Beens van BA&T. “De overeenkomst is gesloten voor een periode van vier jaar, daarna bekijken we wat de resultaten zijn en of we de overeenkomst een vervolg kunnen geven,” besluit Menno.  

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency