Foto: Frits de Vries met burgemeester Erica van Lente.

Frits de Vries uit Dalfsen viert zijn eeuwfeest

DALFSEN - Het was vandaag (dinsdag) een drukte van belang in restaurant Het Roode Hert: Frits (Feike) de Vries uit Dalfsen vierde zijn 100e verjaardag.

Naast de kinderen, klein- en acherkleinkinderen, die het feestje mee kwamen vieren, was er nog een grote verrassing. Zus Doete (bijna 95) was afgereisd uit Beverwijk om haar broer te feliciteren.

Dansavond

De Vries is geboren in Oosterbierum in Friesland, in een gezin met zes kinderen. In de oorlog woonde hij bij een tante in Limburg en tijdens een dansavond ontmoette hij zijn latere vrouw, Mia van de Roer. Ze trouwden in 1947 en in 1955 verhuisde het echtpaar naar Dalfsen. De Vries werkte als ondernemer: eerst in de aannemerij, later begon hij met handelsonderneming Royal. Hij verkocht en maakte eiken tafels. Het echtpaar kreeg samen drie dochters, zeven kleinkinderen en zestien achterkleinkinderen. Na een huwelijk van 62 jaar overleed Mia.

De volkstuin, zijn paardjes, biljarten, klaverjassen en mondharmonica spelen waren de hobby’s van De Vries. Tot twee jaar geleden woonde De Vries zelfstandig in de Koestraat in Dalfsen. Nu woont hij naar volle tevredenheid in Rosengaerde, waar hij goed wordt verzorgd. Directrice Margot Seip kwam de eeuweling ’s morgens feliciteren. ’s Middags kwam burgemeester Erica van Lente de felicitaties overbrengen namens de gemeente Dalfsen.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency