Foto: Freek van der Vegt.

Freek van der Vegt na bijna 44 dienstjaren met pensioen

NIEUWLEUSEN - Na bijna 44 dienstjaren en zo’n 4.500.000 km rijden voor Westerman, is Freek van der Vegt uit Nieuwleusen afgelopen week met pensioen gegaan.

Freek werd op deze bijzondere dag thuis opgehaald met zijn versierde vrachtauto. Hij mocht vervolgens zijn laatste officiële rit rijden, in gezelschap van zijn vrouw Alie.

Freek begon zijn loopbaan bij Westerman bijna 44 jaar geleden met een oude Daf. Hiermee werden rijwielen vanaf de Union fabriek in Nieuwleusen naar de fietsenmakers door heel het land gereden. Later kwam er meer buitenlandwerk bij en was Van der Vegt vaak hele weken onderweg. Fietsen van onder andere Giant bracht hij overal naar toe: van Stockholm tot Parijs en van London tot Milaan, overal zag je ze gaan. De laatste jaren rijdt Freek weer meer rond de kerk en is elke avond weer bij Alie thuis.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Vanaf nu zal Freek het wat rustiger aan gaan doen. Wel zal hij nog geregeld bij Westerman te vinden zijn om nog eens een ritje te doen, want het bloed kruipt nou eenmaal waar het niet gaan kan. Verder staat er voor aankomend voorjaar eerst een lange rondreis met de caravan door Scandinavië en naar de Noordkaap op de planning.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency