Foto: het eerste damesteam van Flash Nieuwleusen.

Flash Nieuwleusen verliest van Lycurgus

NIEUWLEUSEN - Dames 1 van volleybalvereniging Flash Nieuwleusen nam het zaterdag op tegen Lycurgus dames 1 uit Groningen. Flash verloor met 1-3, ondanks de versterking van de mini van de week: Meike Bruijns.

Eerste set

De eerste set begon coach Gerry Smit- de Vries met de zes speelsters Manon Blanken, Sabine Schuurman, Iris Kooiker, Marit van der Woude, Dorien Wobben, Michelle van Leusen en libero Ingrid Baas. Lycurgus en Flash begonnen gelijk op, maar door teveel servicefouten van Flash liep Lycurgus uit. Iris Kooiker serveerde wel een aantal mooie ballen die punten opleverden voor Flash. Maar Lycurgus maakte meer rally’s af en liep verder uit. De set eindigde in een 25-14 overwinning voor Lycurgus.

Tweede set

De tweede set draaide het spel om, Flash begon beter te spelen. Ze hadden de service beter onder controle en de verdediging stond stevig. Hierdoor leverden ze meer power aan het net. Door deze druk begon Lycurgus fouten te maken en hier profiteerde Flash van. De set eindigde in een 25-17 overwinning voor Flash Nieuwleusen.

Derde set

Set drie leverde Lycurgus direct veel druk en de verdediging van Flash had het zwaar. Toch pakte Flash aan het begin van de set nog wel een paar mooie punten mee, maar hield dit niet vol. Lycurgus serveerde de set uit. Een 25-8 overwinning voor Lycurgus.

Vierde set

De vierde set ging gelijk op en beide teams sprokkelden puntjes bij elkaar. Zo vochten ze door naar het einde van de set en het werd nog erg. Maar Lycurgus trok aan het langste eind en won de laatste set met 26-24.

Volgende wedstrijd

Volgende week reist Flash af naar Groningen om het op te nemen tegen Donitas dames 3. Zij staan onder Flash in de stand.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency