Foto: uit het archief. Flash heren 1.

Flash Nieuwleusen heren 1 verliest in Groningen

NIEUWLEUSEN - Het eerste heren team van Flash Nieuwleusen speelde zaterdagmiddag tegen het 3e team van Lycurgus uit Groningen, een team met jaren divisie ervaring en ze staan bekend als de Kwallenvissers. Flash verloor met 4-0.

Eerste set

Set een begon van beide kanten sterk, aan weerskanten werden mooie ballen gescoord maar door een kortstondige blessurebehandeling bij de spelverdeler van Flash, kon Lycurgus een gaatje slaan en er met de winst van set een vandoor gaan.

Tweede set

Het vlaggenschip uit Nieuwleusen speelde in de tweede set goed samen en duidelijkheid binnen de ploeg wierp de vruchten af. Flash leverde veel druk door goede serviceseries en een sterke rallypass. Boven de 20 punten zijn de mannen altijd net iets feller en zowaar ook deze dag. Flash pakte de tweede set met 21-25.

Derde set

Set drie was een kopie van de tweede: een sterk begin, netjes volleybal en tot aan de 20 ging het gelijk op. Ook het meegereisde publiek stond achter de mannen om ze te helpen naar setwinst. De blokkering zat steeds dichter en dichter, maar ondanks de goede punten kreeg Lycurgus de bal vaker aan de grond dan de mannen van Flash. Hierdoor ging set drie naar de Kwallenvissers.

Vierde set

Set vier probeerden de mannen van Nieuwleusen van alles, met enkele wissels, om Lycurgus aan het wankelen te krijgen. Maar Lycurgus begon sterk aan de wedstrijd, waardoor zij gedurende de hele set een voorsprong hadden. Dit puntenverschil kreeg Nieuwleusen niet meer dicht en zo bleef ook set vier in Groningen.

Volgende wedstrijd

De volgende wedstrijd is thuis op zaterdag 18 november om 17.00 uur in De Spil, tegen de hekkensluiter van de competitie SVI heren 1 uit Zwolle.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency