Foto: Flash dames 1.

Flash Nieuwleusen dames 1 verliest met 2-3

NIEUWLEUSEN - Na de mooie overwinning vorige week op Lycurgus, nam Flash het zaterdag op tegen DIO Bedum. Voor Flash dames 1 was het lang geleden dat deze ploeg de tegenstander was.

DIO Bedum is vorig jaar gepromoveerd vanuit de derde divisie. Met een knappe zesde plek in de competitie voor DIO, was het voor Flash geen makkelijke opgave om te winnen.

Eerste set

Dat het niet makkelijk was, bleek al gelijk in de eerste set. Flash begon wat gespannen aan de set. Het ging de hele set gelijk op en DIO Bedum bood goed tegenstand door een sterke verdediging. Flash knokte voor elk punt, maar helaas was DIO Bedum te sterk en won de eerste set met 22-25.

Tweede set

Om nog vier punten in Nieuwleusen te houden moest Flash gelijk gefocust beginnen aan de tweede set. Helaas liep DIO steeds weer wat punten uit en pakte een voorsprong van 10-14. Flash Nieuwleusen streed en door een mooie service serie van Manon van Blanken kwam Flash terug op een gelijke stand van 16-16. Tot het einde van de set was het spannend, maar ook deze set werd verloren met 23-25.

Derde set

Om nog te gaan voor de winst moest Flash nu toch echt beter spel laten zien. Dit gebeurde ook in de derde set. De focus die in de eerste twee sets ontbrak bij Flash, was er wel in de derde set. Flash speelde beter en scoorde ook meer.  DIO begon meer fouten te maken en hier profiteerde Flash van en won de derde set met 25-19.

Vierde set

De goede flow van de derde set werd doorgetrokken naar de vierde set. Met veel steun van de kant en tribune werd er gestreden voor elk punt. Nieuwleusen kwam steeds beter in het spel en kreeg meer grip op DIO. Hierdoor won Flash de set met 25-15. Op naar een vijfde set.

Vijfde set

In de vijfde set ging het gelijk op in het begin, maar bij een stand van 6-6 liep DIO uit. Flash probeerde de set nog om te keren. Helaas lukte dat niet en was DIO te sterk. DIO won de set met 10-15 waardoor Flash de wedstrijd verliest met 2-3.

Volgende wedstrijd

Volgende week neemt Flash dames 1 het op tegen Volco Ommen. De wedstrijd start om 18.00 uur in Ommen.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency